Waarom een stapelbed altijd een goede keuze is

Slaapkamer

Denk je eraan om een stapelbed aan te schaffen? Dan ben je mogelijk benieuwd naar wat de voordelen ervan zijn. Een stapelbed is voor iedere woning een aanwinst. Maar vooral bij kleinere woningen is het erg handig. Want omdat je twee bedden op elkaar hebt. Kost het je niet minder ruimte. Op deze manier kun je toch je kinderen een extra slaapplek bieden.

De voordelen van een stapelbed

Stapelbed

Wanneer je huis te klein wordt, zal je mogelijk al gaan kijken om een grotere te kopen. Dat je meer kinderen krijgt is vaak een reden dat je naar een nieuw huis wilt. Je hebt te weinig slaapkamers en dus ontstaan er problemen. Echter kan je deze problemen oplossen met een stapelbed. Met een stapelbed kun je twee keer meer gebruik maken van je ruimte. Het zijn twee bedden op elkaar zodat je twee kinderen op een kamer kunt leggen. Op deze manier heb je veel meer aan je ruimte. En vaak vinden kinderen het nog leuk ook. 

Maar het is niet alleen handig wanneer je extra slaapplaatsen voor je kinderen wilt hebben. Ook kun je er extra logeermogelijkheden mee maken. Want met een stapelbed kunnen je kinderen altijd hun vriendjes uitnodigen om eens te blijven slapen. Je hoeft geen matras te leggen, maar hebt altijd een extra slaapplaats. Daarnaast kun je ook nog eens extra opslagruimte vrijmaken. Want in veel stapelbedden zit ook nog een ladekast. Hier kun je van alles in kwijt, wat ook weer voor extra ruimte zal zorgen.

Bed

Ten slotte raden we je natuurlijk wel aan om een stapelbed van degelijke kwaliteit aan te schaffen. Zo moet de lattenbodem heel stevig zijn, omdat er anders problemen kunnen ontstaan.