Is een taxus baccata haag iets voor jou?

Steeds meer mensen zien de waarde in van meer groen in hun tuin en je vraagt je dan misschien af: is een taxus baccata haag iets voor mij? Het is sowieso altijd goed om te kiezen voor een groene tuinafscheiding in plaats van voor schuttingen, hekwerken, muurtjes en dergelijke. De taxus baccata is helemaal erg geschikt, vanwege de specifieke kenmerken van deze plant. Overweeg jij om jouw huidige tuinafscheiding te vervangen door een mooie, groenblijvende haag? Dan is het zeker de moeite waard om deze taxussoort te overwegen!

Haag van taxus baccata

Iedereen wil in de tuin graag privacy, je wilt op je gemakt buiten zitten zonder dat iedereen je ziet zitten. Daarnaast wil je ook dat jouw tuin een veilige plek is voor je kinderen, je wilt dat ze niet zomaar weg kunnen lopen. Een haag van de taxus baccata is dan een uitstekende keus. Deze plantensoort heeft namelijk een zeer compacte vorm, waardoor je er niet zomaar doorheen kunt kijken en je kunt er al zeker niet zomaar doorheen lopen. Het biedt daardoor bescherming tegen nieuwsgierige blikken en het houdt je kinderen binnen! De privacy en veiligheid is hiermee dus zeker gegarandeerd. Maar dit is natuurlijk ook het geval als je voor een schutting of hekwerk kiest. Waarom juist kiezen voor de taxus baccata? Omdat een haag meer kleur in je leven brengt dan een schutting of hekwerk. En dat geldt helemaal voor taxussoorten, aangezien deze het hele jaar door groen blijven. Deze specifieke variant krijgt bovendien mooie rode besjes, die voor een leuk kleuraccent zorgen. Daar komt nog bij dat dit voor dieren ook een goede keus is, vogels zullen graag in je haag kruipen en snoepen van de besjes. Plus, de wortels houden de grond goed vast en nemen water op. Allemaal uitstekende redenen om te kiezen voor de taxus baccata als je op zoek bent naar een mooie tuinafscheiding!

Sterke plant

Nu denk je misschien, allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het met het onderhoud van de taxus baccata? Ook dat is geen enkel probleem, zelfs als je geen groene vingers hebt kan het eigenlijk niet misgaan:

  • de plant gedijt zowel in de zon, als de schaduw en halfschaduw
  • alle grondsoorten zijn geschikt, zolang de wortels niet in het water komen te staan
  • er is geen speciale verzorging nodig, enkel een snoeibeurt af en toe

Je ziet het, het is dus heel eenvoudig! Twijfel jij of jouw situatie geschikt is voor de taxus baccata? Ga dan eens naar taxusbestellen.nl. Hier vind je namelijk nog veel meer informatie over deze specifieke plantensoort. Kom je er niet helemaal uit, dan kun je hier ook advies vragen. En, zoals de naam al aangeeft, je kunt hier ook meteen de taxussoorten naar jouw keus bestellen. Zij bieden ze in verschillende hoogtes en verschillende prijsklassen aan, waardoor je hier altijd zult slagen. De kwaliteit van de planten is bij taxusbestellen.nl erg hoog, ze komen namelijk rechtstreeks van de kwekerij! Als je een haag van taxus baccata aan wilt gaan planten, dan doe je er daarom goed aan om hier je planten te kopen!