Een grote kille woonkamer

In 2010 heb ik samen met mijn vrouw een huis gekocht in Hilversum. Aangezien onze kinderen uit huis waren konden we op zoek gaan naar een iets kleiner huis en dan met name minder slaapkamers. Want op dit moment, vijf slaapkamers, zijn er toch wel erg veel. Wel wilden wij in Hilversum blijven wonen.  Op dit moment wonen ik en mijn vrouw alweer ongeveer zes jaar in het huis. Wij zijn er erg blij mee, minder ruimte maar toch nog groot genoeg. De nieuwe badkamer en keuken die er in zaten zijn ook heel fijn. Dit voelt toch een stuk hygiënischer aan op één of andere manier. Het huis heeft een grote L-vormige woonkamer. Aan de achterkant van het huis hebben wij het eetgedeelte. Aan de voorkant van het huis hebben wij het zitgedeelte.

Eén geheel

In het begin wisten wij niet hoe wij deze ruimtes nou moesten verdelen. Er was een gat ontstaan tussen het zit- en eetgedeelte en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij gingen op zoek naar mogelijkheden om van de woonkamer één geheel te maken. Zo schaften wij extra planten aan en kastjes voor aan de zijkant zodat de ruimte wordt doorgetrokken. Na een tijd brainstormen kwamen ik en mijn vrouw op het idee om een glazen schuifdeur te plaatsen tussen het zit- en eetgedeelte. Hierdoor kunnen wij het eetgedeelte afsluiten van het zitgedeelte. Wij zijn van mening dat dit meer sfeer creëert.

3

Geef een reactie